14.12.2017

Mikkeller 黑 Black

Mikkeller 黑 Black

Panimo: Mikkeller (De Proefbrouwerij)
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 15,7 %

Maku: Mikkeller Black on todella tuhti ja jykevä olut. Sen voimakkaasti humaloidussa ja erittäin paahteisessa maussa on havaittavissa mm. tummasuklaisia, espressomaisia, tumma hedelmäisiä, vahvasti alkoholisia ja sokerisen makeita sävyjä.

Tuoksu: Oluen hyvin hiilimäistä ja paahteista aromia voi mainostaa myös jonkin verran alkoholimaiseksi sekä tumma hedelmäiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumansa puolesta olut on täyteläinen, matalahiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko pikimusta ja läpinäkymätön sekä somistava vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Mikkeller Black on erittäin hyvä nautiskeluolut. Sen valmistuksessa käytetyt ruskea sokeri sekä ale- ja shampanjahiivat tekevät sen jo muutenkin runsaasta mausta entistä täyteläisemmän. Itselleni Mikkellerin myymä 37,5 cl pullo on jo hieman liian iso, sillä tätä herkkua riittäisi kerralla juotuna pienempikin annos. Tämä olut ei sovellu varmasti herkille makuhermoille, mutta kokeneemmille oluenystäville tai vahvoista mauista pitäville se on varmasti loisto ostos.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti