3.11.2017

Brooklyn Bel Air Sour

Brooklyn Bel Air Sour

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Sour/Wild Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

Kantavierre: 13,0 °P

Maltaat: American 2-row, Pale Wheat
Humalat: Amarillo, Challenger,  Perle, Mosaic

Maku: Bel Air Sourin happamassa ja raikkaassa maussa on havaittavissa trooppisen hedelmäisiä, greippisiä, hiivamaisia, mausteisia sekä kukkamaisia sävyjä.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan asteen verran pirteämpi ja samalla kirpeämpi, mutta sieltä löytyy myös sille tuttua raikkautta ja happamuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumuksensa osalta olut on melko kevyt ja sen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä melko vetinen. Runko on kullanvärinen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukka sopivan tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Viime aikoina hyvin trendikkääksi muodostunut hapanolut genre on poikinut markkinoille varsin mielenkiintoisia ja jännän makuisia oluita. Tällä kertaa tutustumme Brooklyn Breweryn valmistamaan Bel Air Souriin, jonka kevyt ja viettelevä maku sopii useimmille oluenystäville kuin hattu päähän. Itseäni oluessa kiinnosti sen kevyt, mutta samalla moniulotteinen makumaailma ja ylipäätänäsä sen vaivattomuus. Hapanoluiden ystäville se on ehdoton "must-juttu", mutta uskon sen maistuvan myös "rankempia oluita" suosiville oluthörhöille (kuten minulle).

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti