6.11.2017

Brooklyn Cloaking Device BA

Brooklyn Cloaking Device BA

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Imperial Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,5 %

Kantavierre: 21,1 °P

Maltaat: 2-row, Crystal 150, Crisp Chocolate, Crisp Black, Roasted Barley
Humalat: Summit, East Kent Goldings

Maku: Cloaking Device BA on makunsa puolesta paahteinen, hivenen makea sekä punaviinimäinen. Sen muutoin täyteläisessä ja runsaassa maussa esiintyy myös suklaisia ja tummahedelmäisiä vivahteita sekä vaniljaisia ja tammisia ominaispiirteitä.

Tuoksu: Oluen aromi on melko raskas ja intensiivinen eikä se poikkea juuri maustaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen täyteläinen koostumus tuo tullessaan matalahiilihappoisen sekä kermamaisen suutuntuman. Oluen runko on mustanruskea ja valoaläpäisemätön sekä sitä somistava vaahtokukka varsin niukka ja kermamainen.

Loppukommentit: Cloaking Device BA on ranskalaisissa Larkmead Wineryn tammitynnyreissä kypsytetty Imperial Porter. Sen kypsymisaika on yhdeksän kuukautta, minkä jälkeen olut pullotetaan käsin ja siirretään myyntiin. Lisäksi on syytä mainita, että sen käyminen on saatu aikaiseksi shampanjahiivalla. Itse odotin tämän oluen maistamista kuumeisesti ja täytyy todeta, ettei se tuottanut minulle pettymystä. Pidin siitä erityisesti sen jännän ja viinimäisen aromin vuoksi, johon en ainakaan itse turhan usein oluenmaistelussa törmää. Se on ehdottomasti mielenkiintoinen tuttavuus, jota kannattaa lähteä rohkein mielin maistamaan.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti