2.11.2017

CoolHead Brew Ice Ice NEIPA

CoolHead Brew Ice Ice NEIPA

Panimo: CoolHead Brew
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Eisbock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 20,0 %

Maku: Ice Ice NEIPA on tuhdisti humaloitu ja väkevällä alkoholipitoisuudella varustettu olut. Sen pääasiallisesti trooppisen hedelmäisessä ja runsaan maltaisessa maussa on havaittavissa myös hennosti kukkamaisia ja greippisiä sävyjä sekä havumaisuutta.

Tuoksu: Lämmetessään oluen tuoksu alkoi kehittyä entistä alkoholimaisemmaksi, mutta säilytti silti sen maulle ominaisia piirteitä.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen erittäin täyteläinen koostumus tarjosi sille matalahiilihappoisen ja kermamaisen suutuntuman. Rungoltaan olut oli kellertävä ja hyvin samea sekä vaahtokukka vaalea ja lähes olematon.

Loppukommentit: CoolHead Brew:n valmistama Ice Ice NEIPA on virallisesti Suomen vahvin olut. Sen korkea alkoholipitoisuus on saatu aikaiseksi niin sanottua jäätislaus-menetelmää hyödyntäen. Sen valmistuksessa on käytetty myös "vaatimattomasti" 100 g humalaa jokaista valmistettua olutlitraa kohden. Se on oivallinen esimerkki kekseliään valmistusmetodin hyödyntämisestä ja nyt toivonkin suuresti, että myös osa muista pienpanimoista lähtisi kehittelemään jotain vastaavaa omia valikoimiaan silmällä pitäen. Hienoa työtä CoolHead Brew, jatkakaa samaa malliin.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti