Olutlasit

Jokaiselle olutlajille on olemassa omanlaisensa olutlasi. Tarjoiltavan oluen tyyli ratkaisee sen, minkälaisesta lasilta olut kuuluisi nauttia. Niiden muoto, rakenne ja koko vaikuttavat merkittävästi siihen, mitä miltäkin lasilta voidaan odottaa. Oikeanlaista olutlasia voidaan pitää yhtälailla tärkeänä kuin kuinka tuoreena tai ikääntyneenä olut tarjoillaan tai mikä on sen ideaalinen tarjoilulämpötila. Kun kaikki nämä kolme asiaa toteutuvat, voidaan puhua täydellisestä olutnautinnosta. 

Olutlasin tarkoituksena on:
  • Säilyttää oluen aromit
  • Korostaa oluen makua ja tuoksua
  • Tuoda esiin oluen ulkonäkö, koostumus ja eloisuus
  • Muodostaa oluelle mahdollisimman hyvä ja näyttävä vaahtokukka
  • Ylläpitää ideaalista tarjoilulämpötilaa mahdollisimman pitkään (joidenkin oluiden kanssa olutlasia voidaan pitää pakastimessa ennen tarjoiluhetkeä, jolloin olut pysyy sopivan lämpöisenä pidempään)

Pint-lasit ja keskieurooppalaiset olutlasit
(Ale, bitter, stout ja lager oluille) 


Nimikkolasit
(Hoegaarden, Orval, Brouwerij Bosteels, Pauwel Kwak)

India Pale Ale, Ale ja hedelmäolutlasit
 
Trappistilasit 
 
 Tulppaanilasit
 
Lager-lasit


Lasikolpakot

Vehnäolutlasit

Pilsner-lasit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti